casco insumissia fusil roto
x
casco insumissia fusil roto

Para ponerse en contacto con nosotr@s envíanos un email a noticias @ antimilitaristas.org.

Denunciamos la presencia del ejército en el Salón de la Enseñanza 2012

Denunciamos la presencia del ejército en el Salón de la Enseñanza 2012

La campaña Desmilitaritzem l’Educació y la Confederació Catalana d’ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament denuncian la presencia del ejército en el Salón de la Enseñanza de Barcelona que tendrá lugar del 21 al 25 de marzo y piden al Departamento de Enseñanza su retirada.

Este año, el ejército ha sido invitado nuevamente a participar al Salón de la Enseñanza de Barcelona. Desde la convicción que el objetivo de las instituciones y agentes educativos es el fomento de la educación por la paz, la ciencia, el respeto, la convivencia y el diálogo, creemos que el ejército es incompatible con estos principios y que además, dado el crítico estado de los presupuestos públicos, los recortes sociales y en personal realizadas, consideramos inadmisible que se destinen fondo (más de 2.5 millones de euros) a la promoción y publicidad de las Fuerzas Armadas para aumentar el reclutamiento.

La campaña Desmilitaritzem l’Educació y la Confederació Catalana d’ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament consideran que la imagen proyectada del ejército como una organización de ayuda humanitaria y no como lo que es, un instrumento para el ejercicio de la violencia organizada, es engañosa y oculta su auténtico rol de defensa de intereses más espurios. También, creen que la seguridad humana no tiene que ser garantizada con medios violentos, sino con inversiones en educación, sanidad, defensa de los derechos humanos, acceso al trabajo, a la vivienda y la protección del medio ambiente.

La participación de las Fuerzas Armadas en el Salón de la Enseñanza, según argumentan, es un paso más en la normalización del ejército y su inserción a los espacios educativos, para fomentar así la llamada cultura de defensa y el espíritu militar, y mejorar su imagen para animar al reclutamiento militar.

Es por eso, que la campaña Desmilitaritzem l’Educació y la Confederació Catalana d’ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament manifiestan su total rechazo a la participación del ejército español en el Salón de la Enseñanza y pedimos al Departamento de Enseñanza, en calidad de coordinador, y a la Feria de Barcelona, en calidad de organizadora, a retirarle la invitación para esta y las próximas ediciones, y así desmilitarizar la educación.

La Campaña Desmilitaritzem l’Educació está conformada por diferentes agentes de la sociedad civil como entidades de primero y segundo nivel, escuelas, sindicados, redes ciudadanas y otras coordinadoras que crearon esta iniciativa el 2008 con el lema ” Las armas no educan, las armas matan”.



La campanya Desmilitaritzem l’Educació i la Confederació Catalana d’ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament denuncien la presència de l’exèrcit al Saló de l’Ensenyament de Barcelona que tindrà lloc del 21 al 25 de març i demanen al Departament d’Ensenyament la seva retirada.

Enguany, l’exèrcit ha estat convidat novament a participar al Saló de l’Ensenyament de Barcelona. Des de la convicció que l’objectiu de les institucions i agents educatius és el foment de l’educació per la pau, la ciència, el respecte, la convivència i el diàleg, creiem que l’exèrcit és incompatible amb aquests principis i que a més a més, donat el crític estat dels pressupostos públics i les retallades socials i en personal realitzades, considerem inadmissible que es destinin fons (mès de 2.5 millions d’euros) a la promoció i publicitat de les Forces Armades per a augmentar-ne el reclutament.

La campanya Desmilitaritzem l’Educació i la Confederació Catalana d’ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament consideren que la imatge projectada de l’exèrcit com una organització d’ajut humanitari i no com el que és, un instrument per a l’exercici de la violència organitzada, és enganyosa i oculta el seu autèntic rol de defensa d’interessos més espuris. També, creuen que la seguretat humana no ha de ser garantida amb mitjans violents, sinó amb inversions en educació, sanitat, defensa dels drets humans, accés al treball i l’habitatge, la protecció del medi ambient.

La participació de les Forces Armades al Saló de l’Ensenyament, segons argumenten, és un pas més en la normalització de l’exèrcit i la seva inserció als espais educatius, per fomentar així l’anomenada cultura de defensa i l’esperit militar, i millorar la seva imatge per animar al reclutament militar.

És per això, que la campanya Desmilitaritzem l’Educació i la Confederació Catalana d’ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament manifesten el seu total rebuig a la participació de l’exèrcit espanyol al Saló de l’Ensenyament i demanem al Departament d’Ensenyament, en qualitat de coordinador, i a la Fira de Barcelona, en qualitat d’organitzadora, a retirar-li la invitació per aquesta i les properes edicions, i així desmilitaritzar l’educació.

La Campanya Desmilitaritzem l’Educació està conformada per diferents agents de la societat civil com entitats de primer i segon nivell, escoles, sindicats, xarxes ciutadanes i altres coordinadores que van crear aquesta iniciativa el 2008 amb el lema ” Les armes no eduquen, les armes maten”.

Alternativa Antimilitarista - Moc
Administración RSS