casco insumissia fusil roto
x
casco insumissia fusil roto

Para ponerse en contacto con nosotr@s envíanos un email a noticias @ antimilitaristas.org.

Margarita Robles vuelve a plegarse a las exigencias de lo más oscuro del régimen.

El ejército español rectifica y anuncia su presencia en el Saló de l’Ensenyament de Barcelona

El ejército español rectifica y anuncia su presencia en el Saló de l’Ensenyament de Barcelona

Margarita Robles rectifica: el Ejército estará en la próxima edición del Saló de l’Ensenyament de Barcelona

La ministra de Defensa desmiente las informaciones que señalaban que las Fuerzas Armadas no estarían representadas en el certamen

El Periódico

Después de que fuentes del ministerio de Defensa confirmasen ayer a este diario y a otros medios que renunciaba a participar en la próxima edición del Saló de l’Ensenyament, la feria de salidas académicas y profesionales que se celebra en la Fira de Barcelona, la ministra Margarita Robles ha rectificado esta informació y ha asegurado que el Ejército «va a estar presente en la feria de Barcelona». Durante el día, su departamento recibió fuertes críticas desde el Partido Popular y Ciudadanos.

La ministra, después de que finalizase una reunión de ministros europeos de Defensa y Asuntos Exteriores en Bruselas, añadió que «las Fuerzas Armadas están donde se les requiere» y que también estará en el salón «defendiendo la paz, la seguridad y la libertad». La próxima edición se elebrará entre el 20 y el 24 de marzo del 2019.

La alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, que ya había manifestado explícitamente su rechazo a la presencia de Defensa en el certamen, aclaró no había recibido en ningún momento una «notificación oficial». En cambio, tanto PP como Cs pidieron desde el primer momento la comparecencia urgente de la ministra de Defensa y una rectificación inmediata.

Además de las protestas antimilitaristas que se han sucedido enm el salón, Ada Colau, recordó ayer que el deseo del consistorio es que el Ejército no esté presente en eventos dirigidos a niños y jóvenes, y esta se trata de «una demanda histórica» de la sociedad civil catalana, «ampliamente avalada» por el Parlament y el Ayuntamiento de Barcelona. En el Saló de l’Ensenyament del 2017, Colau manifestó personalmente a altos cargos del Ejército que su presencia en el evento no era del agrado del Ayuntamiento de Barcelona, que había aprobado ya una resolución en este sentido.

Ayer, antes de que llegase la rectificación de la ministra, Ciudadanos atribuyó la decisión a una «cesión» del Gobierno a sus «socios nacionalistas» y el portavoz de Defensa del PP en el Senado, Luis Rogelio Rodríguez-Comendador, expresó en un comunicado su «más absoluto rechazo» y advirtió que si no había una rectificación, su grupo reclamaría la comparecencia de la ministra de Defensa para que diese las explicaciones oportunas sobre «este lamentable hecho».

El Periódico


Noticia de hoy mismo:

Defensa no estará en el Salón de la Enseñanza de Barcelona 2019

El stand de las Fuerzas Armadas, que participan desde 2001, es uno de los más concurridos.

ABC Multimedia

En su edición de 2019 las Fuerzas Armadas podrían no acudir al «Salón de la Enseñanza» de Barcelona, un evento educativo que cuenta con su presencia desde el año 2001 con gran éxito de público.

Las protestas antimilitaristas y la falta de apoyo explícito de la alcaldesa Ada Colau podrían haber influido en la decisión del departamento que dirige la ministra Margarita Robles.


El moviment per la pau aconsegueix que l’exèrcit marxi del Saló de l’Ensenyament

El Ministeri de Defensa espanyol ha confirmat a la Directa que les forces armades no tindran cap estand a la pròxima edició de l’esdeveniment educatiu de Barcelona. La campanya Desmilitaritzem l’Educació, que aglutina un centenar d’entitats, fa deu anys que ho reivindica

Gemma Garcia

Quan ja fa deu anys que va néixer la plataforma Desmilitaritzem l’Educació, el Ministeri de Defensa espanyol ha confirmat a la Directa que la pròxima edició del Saló de l’Ensenyament de Barcelona no comptarà amb la presència de l’exèrcit. Any rere any, el centenar d’entitats que aglutina la plataforma han estat denunciant, des de dins i des de fora, que un esdeveniment de l’àmbit educatiu aculli un estand de les forces armades espanyoles des del 2001. A més, quan la Fira de Barcelona, que l’organitza, té dos terços de participació pública. La protesta s’havia intensificat els dos últims anys perquè el Saló contradeia una moció impulsada pel moviment per la pau i aprovada pel Parlament de Catalunya el 14 de juliol de 2016, que entre altres, recollia la retirada de l’exèrcit dels espais educatius. Alhora, també passava per alt un acord del Plenari municipal de Barcelona, del mateix any, que expressa que les forces armades reafirmen “una aposta contrària als valors educatius i de convivència pacífica”.

En cap moment, el Ministeri de Defensa espanyol s’ha posat en contacte o n’ha informat la campanya Desmilitaritzem l’Educació. Jordi Muñoz, membre de la campanya, ho celebra: “és molt bona notícia i estem convençuts que una bona part d’aquesta decisió és resultat de la feina que hem fet des de fa 10 anys d’una manera continuada, persistent i perseverant”. Així mateix, segons Muñoz, l’actual directora del Saló tampoc en tenia coneixement.

Desmilitaritzem l’educació havia denunciat que la Fira de Barcelona fes cas omís de les voluntats i declaracions tant institucionals com socials

Al darrer Saló, l’exèrcit va comptar amb un estand de dimensions més reduïdes que el 2017, quan va triplicar la seva superfície, però majors que dos anys abans. Desmilitaritzem l’Educació va tornar a posar l’èmfasi en el fet que la Fira de Barcelona fes cas omís de les voluntats i declaracions tant institucionals com socials. Jordi Muñoz, portaveu de la campanya, va denunciar “la impunitat” de la Fira i, concretament, del president del Consell d’Administració, José Luís Bonet, així com del director general, Constantí Serrallonga.

Tot i que la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona ocupen dues terceres parts del poder accionarial de l’empresa -l’altre terç està en mans de la Cambra de Comerç-, els estatuts reserven a la Cambra la potestat de proposar els membres del Consell d’Administració, que s’ocupa de “programar les activitats”. Per tant, el president del Consell -també de Freixenet i de la Cambra de Comerç d’Espanya- i els consellers són els que han permès la presència de l’exèrcit a la Fira. Actualment, Bonet té el mandat vençut des de fa pràcticament un any i mig. Tot i que l’alcaldessa Ada Colau va comunicar que no convocaria el ple de la Fira fins després de les eleccions del 21 de desembre i la formació del nou Govern, encara no ho ha fet.

Jordi Muñoz insisteix en la importància de continuar treballant perquè l’exèrcit tampoc hi sigui a l’Espai de l’Estudiant de Valls, a la Fira de Formació i Treball de Lleida o a l’ExpoJove de Girona i de València.

La primera victòria del moviment per la pau va celebrar-se el 2016, quan també a Barcelona, i per primera vegada, es va celebrar un Saló de la Infància sense exèrcit ni cossos de seguretat, com Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil. Per raons de “reorganització”, segons la Fira, però també atenent les resolucions per uns espais infantils sense armes, l’alcaldessa Ada Colau i la Generalitat van acordar fer desaparèixer la pista americana de l’exèrcit i els tallers de la policia.

Així i tot, encara queda molta feina per fer. Muñoz insisteix en la importància de continuar treballant perquè l’exèrcit tampoc hi sigui a l’Espai de l’Estudiant de Valls, a la Fira de Formació i Treball de Lleida o a l’ExpoJove de Girona i de València. A més, des de la campanya, assegura, continuaran treballant per enfortir la resolució de conflictes i la cultura de pau a les escoles i per evitar que cossos policials, com els Mossos quan fan educació viària, vagin armats, tal com ha passat darrerament en alguns centres educatius.

Font: https://directa.cat/el-moviment-per...

Nota: los comentarios ofensivos podrán ser eliminados según nuestros criterios de moderación

Alternativa Antimilitarista - Moc
Administración RSS