casco insumissia fusil roto
x
casco insumissia fusil roto

Para ponerse en contacto con nosotr@s envíanos un email a noticias @ antimilitaristas.org.

Indymedia Barcelona

Fora empreses de la guerra de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona

Fora empreses de la guerra de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona

per Alternativa ESTEL i CEPC

La Universitat Pompeu Fabra de Barcelona intensifica les relacions acadèmiques, associatives i comercials amb empreses vinculades a la indústria militar.

Els estudiants s’organitzen per denunciar el fet i exigir responsabilitats a l’equip rectoral.

LES EMPRESES DE LA GUERRA A LA UNIVERSITAT POMPEU FABRA
La cara oculta de la Universitat pública Catalana.

El passat mes de juny es va crear l’associació empresarial 22@Network i es va fundar el Fòrum Social i Empresarial, dos organismes a través dels quals la UPF estableix col•laboracions acadèmiques, associatives i comercials amb empreses vinculades a la indústria militar.

Algunes d’aquestes empreses són: Indra, GTD, AGBAR-EMTE, Siemens-TECOSA i
T-Systems.

Amb aquesta actuació, la direcció de la Universitat Pompeu Fabra demostra, un cop més, que prefereix està al costat de les empreses privades, encara que es dediquin al sector militar, que no pas al costat dels estudiants.

Altre cop es posa de relleu el doble joc del rector de la Universitat Pompeu Fabra, que per una banda diu fomentar i educar en base als valors democràtics i socials i per l’altra estableix relacions amb empreses que es beneficien de les guerres.

Davant d’aquest fet, l’Alternativa ESTEL i la CEPC iniciem una campanya per exigir a l’equip rectoral de la UPF:

1.- Que trenqui tota col•laboració amb les empreses vinculades als grups industrials que tenen el desenvolupament armamentístic en el seu àmbit d’activitat, malgrat que es presentin com a empreses de l’àmbit de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

2.- La redacció d’un codi ètic que tingui com a objectiu fixar els criteris que la Universitat Pompeu Fabra utilitzarà per tal d’establir col•laboracions (acadèmiques, comercials, associatives, etc.) amb empreses. La redacció d’aquest codi ètic ha de sorgir de la participació directa de tota la comunitat universitària (personal docent, PAS i estudiants), i ha de basar-se en la defensa dels valors democràtics i socials, com són la llibertat, la igualtat, el respecte als drets humans, la justícia i la pau.

3.- El compliment de la moció aprovada en el claustre del dia 12 d’abril de 2005, on “s’insta a l’ajuntament de Barcelona perquè denegui les llicències d’instal•lació i activitat en el districte 22@ a les empreses vinculades als grups industrials que tenen el desenvolupament armamentístic en el seu àmbit d’activitat”.

4.- Que retiri la seva col•laboració del 22@Network (Associació d’empreses i institucions 22@ Barcelona), mentre en aquesta associació hi siguin presents empreses vinculades a la indústria militar armamentística, malgrat que es presentin com a empreses de l’àmbit de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

Alternativa ESTEL -sindicat d’estudiants de l’esquerra independentista-
www.alternativaestel.org

Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans
www.coordinadora.net

Mira també:
http://www.empresesguerraupf.tk


Comentari aparegut a Indymedia Barcelona

Fora empreses de la Guerra de les Universitats

per casc 28 abr 2006 09:45:34

Us presentem un dossier que palesa les relacions entre la Universitat Pompeu Fabra i diferents empreses que operen en el seu marc institucional. Podeu descarregar-lo clicant la icona PDF.

En referència al dossier, algun dia l’honorable CURSI (Conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació) escriurà a les seves memòries els maldecaps que li ha portat el tema, perquè el coneix de primera mà, i de fa anys.

Entre el 1986-1988 Carles Solà fou Vicerector d’Investigació a la UAB. 1986, l’any del referèndum per la OTAN, per un sí o per un no. El vot és secret: condició de llibertat. Els papers estan escrits i els arxius són visitables. En aquells dies, està al BOE, l’Organització del Tractat de l’Atlàntic Nord, oferia nombroses ajudes a la recerca científica. Si el diner venia de l’OTAN segur que no era per a ajuda humanitària, l’exèrcit només ensenya a matar.

En aquells dies la signatura del Vicerector d’Investigació anava impresa a les circulars internes de totes les ajudes a les que la UAB podia accedir, les de l’OTAN també.

Quan va deixar el Rectorat el 2002 (Rector des del 1994) va col•laborar a la campanya per l’Objecció Científica, un tema que coneix de primera mà. Carles Solà a Ràdio Sant Cugat (notícia amb audio): «Una desena d’universitats han incorporat als seus estatuts la renúncia a la investigació militar.» Si llegiu el dossier adjunt veureu que no ha servit de massa redactar nous Estatuts Universitaris amb les consignes de la «internacional papanates» (terme amb el que liberals com Jordi Barbeta cataloguen els progres de la socialdemocràcia amb passat marxista radical amants de la correcció política) de la que Solà sembla formar part.

Quin ús tenen els micro XIPS que es fabriquen al Centro Nacional de Microelectrónica que el Centro Nacional de Investigaciones Científicas té al Campus de Bellaterra? Com és conegut la majoria de satèl•lits són principalment d’ús militar, tot i que després hom pugui pagar-se un TOM-TOM-GO per no perdre’s camí de la Cerdanya amb l’audi4, la seva funció fou desenvolupada per a que els míssils no es perdessin camí de Tikrit, Hebron o Tora Bora. D’on surten els diners per a fer recerca d’al•leacions intermetàl•liques i quin ús tenen en primer ordre? Per què és tant interesant construir el Sincotró a Cerdanyola?

En alguna xerrada en pro de l’Objecció Científica, Carles Solà va recordar que una forma efectiva era no votar als partits polítics que promouen la investigació militar. ¿Si el Departament d’Educació (Marta Cid, a proposta d’ERC) i el Departament del CURSI (Carles Solà, a proposta d’ERC) coordinen un Saló de l’Ensenyament amb presència militar, l’analogia és no votar ERC per col•laborar amb l’estament militar?

Ostres oblidàvem que l’ERC de Portabella va tenir la idea de recuperar el Castell de la Discòrdia gràcies als antimilitaristes que vam intentar ocupar-lo un dissabte del novembre de 2000. Cal recordar que aquell dia hi havia suficients antidisturbis i secretes com per rajar-nos i pirar després de les fotos de rigor. Recentment el Castell sembla la Rambla: els de les JERC hi pugen de tant en tant, els ultres hi despleguen estanqueres de metros...

En paraules de Manuel Sacristán en referància als marxistes: «n’hi ha per convicció i per repetició». En paraules nostres: no es pot ser estadista i activista. «Els funcionaris no desobeixen» paraules de Carles Solà en contra de la desobediència activa que el Claustre General de la UAB havia adoptat per fer front a la Llei Orgànica d’Universiats presentada pel Partit Popular el 2001, que com veiem dóna certes «llibertats poc ètiques» a Departaments, Consells de Govern o Consells Socials.

MENYS PARAULES, MÉS ACTES i PROU HIPOCRESIA! se’ns pixen a sobre, i diuen que plou.

Mira també:
http://www.nodo50.org/casc

Alternativa Antimilitarista - Moc
Administración RSS